Vaak gestelde vragen (faq)

Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen (FAQ) door onze gasten. Staat uw vraag of antwoord er niet bij, vraag het ons dan gerust, dan kunnen wij dat weer aan onze faq toevoegen.

 • Geld, pinnen,wisselen
  Moet ik alvast Hongaars geld vanuit NL meenemen?
  Niet nodig: U kunt bij alle benzinestations en supermarkten gewoon met uw betaalpas betalen/pinnen. Let op: als u op het pinscherm de keuze krijgt tussen betalen in Forinten of Euro’s, kies dan altijd voor Forint, anders betaalt u extra provisie (tot ca. 10%).
  Kan ik geld pinnen?
  Ja, er zijn overal geldautomaten waar u met uw pinpas geld kunt opnemen. Op 3 km van ZalaSpa (in Kehida) vindt u al een geldautomaat en in Heviz (8 km) zijn er minstens 10. Voor lokale uitgaven  (kleine winkels, de rijdende bakker, openbaar vervoer, markten etc.) is het wel handig om ook wat Hongaars geld bij de hand te hebben.
 • Winkels, openingstijden
  Tot hoe laat zijn de winkels open?
  De dichtstbijzijnde supermarkt (de Spar) is van maandag t/m zondag open van 7:00 tot 21:00 uur (zondag tot 18:00 uur). In Keszthely (15 min. rijden) zijn de supermarkten langer open: tot 22:00 uur en de Tesco is al vanaf 6.00 uur open.
  Hoe laat komt de bakker enz. langs?
  Om ca. 11 uur ‘s ochtends (niet op zondag) komt de bakker langs met allerlei soorten broden en broodjes. U kunt bijna overal met Euro’s of een bankpas betalen, maar bij de rijdende winkels alleen met forinten! Op zondagmiddag (ca. 18:00 uur) komt de diepvriesman langs met ijsjes en allerlei diepvriesproducten (pizza’s etc.)
 • Auto, benzine, lpg, vignetten
  Kan ik lpg tanken?
  Ja de meeste tankstations hebben lpg (ca. 65 cent per liter). U heeft een schotel/dish nippel nodig
  Wat is de prijs van benzine in Hongarije?
  Circa. €1.20, dus zelfs nog iets goedkoper dan in Oostenrijk! Benzine en diesel kosten ongeveer hetzelfde.
  Heb ik een vignet voor Hongarije nodig?
  Nee, als u via de aanbevolen route komt (via Wenen en Sopron) heeft u geen vignet nodig voor Hongarije nodig. Uiteraard wel voor Oostenrijk. Let op: rijdt u via Graz en Slovenië, dan heeft u zowel voor Slovenië als voor Hongarije een vignet nodig en u rijdt door heel veel tunnels. Gaat u tussentijds naar Boedapest dan heeft uw wel een e-vignet nodig. U kunt dit bij elk benzinestation in Hongarije kopen. Is een week geldig en kost ca. €10, of voor een maand ca. €15.  U geeft uw kenteken op en ontvangt een bonnetje.
 • Eindschoonmaak, handdoeken, koffie
  Wat zijn de kosten van de eindschoonmaak?
  Wij berekenen geen eindschoonmaak als de woning ook weer netjes wordt achtergelaten. Netjes betekent in ieder geval dat u goed stofzuigt voor u vertrekt en alles weer neerzet zoals u het aantrof.
  Zijn er handdoeken aanwezig?
  Ja er zijn voldoende (bad)handdoeken, keuken- en theedoeken. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis. Grote handdoeken voor bij het zwembad of op het strand aub zelf meenemen.
  Is er een gewoon koffiezetapparaat of een Senseo?
  In alle woningen staat een Senseo, in Villa Spa en Villa Zala ook een filterkoffiezetapparaat. Koffiepads voor de Senseo zijn in Hongarije o.a. bij de Tesco verkrijgbaar, maar iets duurder dan in Nederland.
 • Drinkwater
  Kan je het water uit de kraan gewoon drinken?
  Dat kan, maar er zit wel veel kalk in het water. Wij hebben daarom in elke woning een kan met een filter staan zodat u het water kunt filteren, bijvoorbeeld om er koffie mee te zetten. Mineraalwater is overal (goedkoop) verkrijgbaar. Flessen met een roze dop zijn zonder koolzuur!

 • Huisdieren
  Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn uitsluitend na voorafgaand overleg toegestaan en mogen de andere gasten geen overlast bezorgen. In het Chalet zijn honden niet toegestaan. Binnen de poort altijd aangelijnd houden en buiten de poort uitlaten. Er kunnen extra schoonmaakkosten aan verbonden zijn. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.
 • Fietsverhuur
  Kunnen we fietsen in de buurt huren?
  Ja, in Héviz (7 km) kunt u fietsen huren. Ze hebben daar zelfs een “witte fietsenplan”. U kunt natuurlijk ook uw eigen fiets met versnellingen of e-bike meenemen! Hou er wel rekening mee dat de directe omgeving erg heuvelachtig is (15%)! U kunt ook bij de Tourinform (Hongaarse VVV) in Keszthely of Gyenesdias fietsen huren voor ca. € 5 per dag en dan lekker een stuk langs het Balatonmeer fietsen. Daar zijn mooie fietspaden aangelegd. U kunt dan ook bijvoorbeeld naar de overkant van het Balatonmeer met de pont bij Tihany.

  Fietsverhuur

  Huurfietsen