Hongaarse Markten

Er zijn diverse leuke markten (=Piac) in de buurt van ZalaSpa Vakantievilla's. U hoeft er niet ver voor weg, want zowel in Héviz (9km) als in Keszthely zijn markten met een gevarieerd aanbod waar het leuk rondkijken is. Wilt u er een dagtochtje van maken? Ga dan eens naar de markten van Fonyod, Tapolca, Nagykanizsa of Boedapest. Alle details vindt u hieronder.

Markt Héviz

De markt in Héviz is een overzichtelijke markt met groente/fruit, souveniers, kunstnijverheid, lokale produkten en lekkernijen, antiek & curiosa.
Marktdagen: Dinsdag en zaterdag van 7-12.00 en donderdag: 14:00-20:00
Locatie: Achter de City Parkelo (8380 Hévíz, Nagyparkoló tér)
afstand/tijd vanaf ZalaSpa Vakantievilla’s: 9 km – 11 min.

Markt Keszthely

De markt in Keszthely is een leuke gezellige markt. De markt en omgeving is kort geleden helemaal opgeknapt. Je vindt er o.a. kleding, souvenirs, groente & fruit en diverse lekkernijen.
Marktdagen: woensdag en zaterdagochtend (06-13.00 uur)
Locatie: . Piac tér, Keszthely, 8360
Afstand/tijd ZalaSpa Vakantievilla’s: 18 km/ 20 min.

Markt Tapolca


De markt in Taploca is deels overdekt, ook met marktwinkeltjes. Er zijn verschillende markten:
Winkels en Markthal: maandag-zaterdag (06-13.00 uur)
RommelMarkt: dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 6:00-13:00
Locatie: 8300 Tapolca, Nyárfa utca
Lokale boerenmarkt: zaterdag 7-13.00 uur
Locatie: Batsányi Utca
Afstand/tijd ZalaSpa Vakantievilla’s : 36km/40 min.

Markt Fonyod


De markt in Fonyod is echt de moeite waard! Grootste en gezelligste markt in de wijde omgeving met van alles wat: kleding, planten, speelgoed, antiek & curiosa, etenswaren & lekkernijen, dieren etc.
Marktdagen: woensdag en zaterdagochtend (06-13.00 uur)
Locatie: Gáz Utca 8640 Fonyód en 8640 Fonyód, Hegyalja út 9
Afstand/tijd ZalaSpa Vakantievilla’s: 60km/45 min.

Markt Nagykanizsa


De Grote Rommelmarkt in Nagykanizsa vindt plaats op een groot plein met een divers aanbod van allerlei goederen (van sportschoenen tot meubels) door vooral particulieren en kleine handelaren. Wordt voornamelijk bezocht door de Hongaren zelf.
Marktdag: Zondagochtend van 7-12 uur
Locatie: Bij Kanizsa Plaza: Kalmár utca en Európa-Tanács Utca, 8800Nagykanizsa
Afstand/tijd ZalaSpa Vakantievilla’s : 56km/50 min

Markten in Boedapest
Hoewel Boedapest niet echt in de buurt van ZalaSpa Vakantievilla’s ligt, willen we u de informatie over de Centrale Markthal en de Ecseri (Vlooien)Markt niet onthouden. Bent u toch in Boedapest, dan zijn dit de twee leukste en grootste markten in hun soort die zeker een bezoekje waard zijn.

 

De Ecseri Vlooienmarkt ( Ecseri Bolhapiac) 

Deze vlooienmarkt ligt wat buiten het centrum, maar is goed bereikbaar met de auto of het Openbaar Vervoer. U vindt hier een enorme keus aan allerlei artikelen, zowel van particulieren als van handelaren. Hoe vroeger in de ochtend u komt, des te groter de kans op echte koopjes! Maar ook wat later in de ochtend is het zeker nog de moeite waard om over de markt te slenteren en u te verbazen over het enorme aanbod aan spullen: Herend porselein, violen, antiek speelgoed, spullen uit de nazi- en sovjet tijd, Jugendstill  meubels, poppen, leren jassen, vintage beeldjes, schilderijen, tapijten, complete fonteinen etc. Tip: betaal nooit de vraagprijs, want afdingen hoort erbij!

Marktdagen:  weekdagen: 6:00-16:00 , zaterdag : 8:00-15:00 , zondag : 8:00-13:00
Locatie: Nagykőrösi út 156, District 19, 1194 Boedapest
Afstand/tijd ZalaSpa Vakantievilla’s: 215km/2:10 uur

De Centrale Markthal

De Centrale of Grote Markthal werd al in 1897 in gebruik genomen en het is werkelijk een prachtig gebouw. Het telt zo’n 200 winkels. Op de begane grond verkopen ze voornamelijk levensmiddelen: groenten, fruit, vlees, kaas, vis, kaviaar, en natuurlijk paprika’s in alle soorten en maten. Op de bovenverdieping  van de hal vind je toeristenstalletjes waar je bijvoorbeeld beschilderde eieren, T-shirts, toeristengidsen en tafelkleden kunt kopen. Ook vind je er veel lekkere eettentjes waar ze o.a. Hongaarse specialiteiten zoals Langos verkopen.

Marktdagen: maandag: 06.00-17.00, dinsdag-vrijdag: 06:00-18.00, zaterdag: 06:00-15:00 uur
Locatie: Fovam tér , District 9, Boedapest
Afstand/tijd ZalaSpa Vakantievilla’s: 208km/2:05 uur